computer awareness objective questions Practice set-3



computer awareness objective questions Practice set-3

1. Which of these system input and output devices are located outside the system unit?
(A) Desktop system
(B) Personal digital assistants
(C) Smartphone
(D) laptop computer
(E) None of these

2. A byte is formed by a group of_?
(A) 4 bits
(B) 8 bits
(C) 12 bits
(D) 16 bits
(E) None of these

3. Which of the following is not a binary code?
(A) EBCDIC
(B) ASCII
(C) ClSC
(D) Unicode
(E) None of these



4. This coding system allows non-English characters and special characters to be represent?
(A) ASCII
(B) Unicode
(C) EBCDIC
(D) ANSIC
(E) None of these

5. On the motherboard, the connection points for chips are referred to as ?
(A) Slots
(B) Sockets
(C) Ports
(D) Lines
(E) None of these

6.Tiny circuit-boards etched onto squares of sandlink material called silicon are called?
(A) Buses
(B) Slots
(C) Sockets
(D) Chips
(E) None of these

7. Integrated circuit must be mounted on ________which are then plugged into the motherboard?
(A) Slots
(B) Pins
(C) Ports
(D) Carrier packages
(E) None of these

8. Which of the following is a function of the control unit?
(A) It provides pathways that support communication among the various electronic components.
(B) It directs the control signal between the CPU and inputs and output devices.
(C) It performs fundamental math operations like addition, subtraction, etc.
(D) It uses the logic to compare two pieces of data.
(E) None of these

9. Pathways that support communication among the various electronic components on the system board are called?
(A) Bus lines
(B) Network lines
(C) Logic paths
(D) Gate ways
(E) None of these

10. In a microcomputer system, the CPU is contained on a single chip called the _?
(A) Semi-conductor
(B) ALU
(C) Microprocessor
(D) Control Unit
(E) None of these

1.A 2.B 3.C 4.B 5.B
6.D 7.D 8.B 9.A 10.C

Computer awareness objective questions are generally asked in ibps,sbi,RRB exams.So,practicing questions from computer awareness is very helpful.We have a series of practice set containing questions in objective form.Practice each questions carefully.If you found this helpful, kindly share with your friends using Facebook.

Hello, I am behind this website. Learning is an art of developing yourself. So keep learning what you like most. Do you also want to share your knowledge and help other students. Kindly join Favteacher- An unique platform for students and teachers

One thought on “computer awareness objective questions Practice set-3

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *